Digitala dörrlås som du låser upp med en app i mobilen.

Digitalt dörrlås – lås upp med Bluetooth i mobilen

Nu kan din nyckelknippa bli helt digital. Med Bluetooth-lås i dörren behövs ingen fysisk nyckelknippa. Via en app i telefonen kan du låsa upp din dörr och du slipper bära runt på fysiska nycklar och nyckelbrickor.

En helt digital nyckelknippa

Alla nycklar finns på en digital nyckelknippa i en app i din mobiltelefon. Appen känner av vilka dörrar som är nära. Med en enkel knapptryckning låser du upp dörren.

Digitala lås kan installeras på alla dörrar

Digitala lås kan installeras på alla slags dörrar. Du kan öppna dörren till bostaden, kontoret, byggarbetsplatsen eller kanske till gymmet med hjälp av Bluetooth. Alla nycklar samlas i samma app, som blir din nya digitala nyckelknippa.

Styr era digitala dörrlås via en webbportal

Ni som är ansvariga för systemet kan enkelt styra passeringen i era digitala dörrlås. Ni loggar in på en webbportal på vilken internetuppkopplad dator som helst. Ingen lokal mjukvara behöver installeras. I webbportalen skickar ni digitala nycklar till användare som ska få tillträde till en lokal eller ett område. Lika snabbt drar ni tillbaka behörigheter, om användaren inte längre ska kunna komma in.

Ni kan även se historik genom att plocka ut loggar med alla passeringar som gjorts tillbaka i tiden.

Administrera enkelt direkt ifrån mobilen

Webbportalen är optimerad att fungera lika bra på mobil som på dator. Du kan skicka ut nycklar, administrera och ha full kontroll direkt via din smartphone.

Släpp in hantverkare med tillfälliga digitala nycklar

Ni kan enkelt dela ut tillfälliga digitala nycklar åt hantverkare eller fastighetsskötare som ska släppas in i era lokaler. I webbportalen tilldelar ni endast behörighet de dagar och tider som är överenskommet.

Första gången behöver hantverkaren ladda ner appen till sin mobiltelefon. Men jämfört med att åka och hämta en vanlig nyckel någonstans, går det betydligt snabbare. Och med appen i telefonen är det bara att låsa upp dörren.

Digitala dörrlås är enkla att installera

Bluetooth-låset installeras mycket enkelt. Speciellt om ni redan har ett elektroniskt passersystem, oavsett fabrikat. Låset kopplas då in på befintligt ellås i dörren och sedan är det bara att programmera systemet efter era önskemål. Installationen är snabb och kostnadseffektiv.

Finns det inget befintligt passersystem kan givetvis bluetooth-låset installeras ändå. Allt som krävs är en strömförsörjning vid dörren och ett elektriskt lås. För att undvika problem vid ett eventuellt strömavbrott rekommenderar vi även en batteri-backup.

Modern teknik med hög säkerhet

Digitala lås som använder bluetooth har hög säkerhet. En militärklassad kryptering ligger bakom tekniken. Man är heller inte beroende av internet för att låsa upp dörrar.

Vad händer om mobilen inte har internetuppkoppling?

Mobilappen kräver inte internet för att låsa upp en dörr. Låset jobbar helt offline för öppningsförfarandet.

Alla uppdateringar och förändringar i systemet skickas och tas emot av mobiltelefonen vid varje passage i dörren. De lagras i telefonen tills den får nätuppkoppling igen. När telefonen sedan ansluts till internet kommunicerar den med servern och de byter data med varandra. Allt sker i bakgrunden och du behöver inte aktivt göra detta.

Vad händer om man tappar sin mobiltelefon?

Den risken finns ju såklart, men skadan blir mindre jämfört med borttappade fysiska nycklar.

I ett vanligt mekaniskt låssystem är en borttappad nyckel en säkerhetsrisk om den hamnar i orätta händer. Det kan innebära behov av att byta ett helt låssystem. Med bluetooth-lås kan digitala nycklar kallas tillbaka på sekunden. Från vilken dator som helst, när som helst.

Vanliga fysiska nycklar fungerar dessutom parallellt med Bluetooth-låset, så om extranycklar finns tillgängliga någonstans kan de användas utan problem.

Tilläggsfunktion för ännu enklare passering

För ännu enklare passering kan en funktion för automatisk upplåsning läggas till. Då krävs ingen knapptryckning i mobilappen för att låsa upp dörren. Det räcker med att telefonen hålls upp mot en läsare vid dörren.

Fördelar med digitala lås som använder bluetooth:

  • Du slipper bära runt på en fysisk nyckelknippa.
  • Dörren kan låsas upp via en app i telefonen.
  • Mobilappen som används för upplåsning fungerar även offline.
  • Digitala nycklar styrs via en webbportal – enkla att spärra, enkla att aktivera och skicka ut direkt.
  • Installationen är snabb och kostnadseffektiv.
  • Tekniken är säker – en militärklassad kryptering används.

Vill du veta mer om våra säkerhetslösningar?

Fyll i kontaktuppgifter så kontaktar vi dig inom kort.