Låssmed i nyckelverkstad

Fredrik berättar om sitt arbete som butikstekniker

Fredrik jobbar som butikstekniker i en av SafeTeams butiker. Att möta och hjälpa kunder, samt de varierade arbetsuppgifterna ser han som det absolut bästa med jobbet.

Hur ser en vanlig dag som butikstekniker ut?

Det är väldigt blandat – en vanlig dag hjälper jag självklart de kunder som besöker butiken med deras beställningar, förfrågningar och problem. Jag tillverkar också cylindrar och nycklar, hanterar låsscheman och är även ansvarig för garantier och reklamationer. En arbetsdag i butiken kan se väldigt olika ut från dag till dag.

Vad är det bästa med ditt jobb?

Det är just variationen. Det är verkligen inget monotont jobb, utan det händer olika saker hela tiden. Ibland får jag göra ett riktigt detektivarbete för att kunna hitta de produkter och lösningar som kunden behöver när de står inför speciella problem. Det är väldigt tillfredsställande när man lyckas med uppgiften.

För mig är kundservice en väldigt viktig och rolig del av arbetet.

Vilka egenskaper är bra att ha som butikstekniker?

Dels måste man vara väldigt noggrann och strukturerar så att det inte blir några misstag i beställningar och leveranser. Det finns bland annat många fabrikat att hålla reda på och det krävs att man har koll på material och vilka skyddsklasser som gäller enligt kundens önskemål.

Sedan är ju den sociala biten verkligen a och o om jobbet ska fungera. Som butikstekniker måste du tycka om att träffa och hjälpa kunder. Du behöver vara bra på att lyssna av kunderna och förstå deras behov. Jag vill också, om möjligt, kunna möta deras önskemål med minst två alternativa lösningar, som extra service.

Har du fått möjlighet att utvecklas hos SafeTeam?

Absolut – och jag har massor kvar att lära. Hos oss har vi 2-4 tipskvällar per år där teknikerna delar med sig av sina specialkunskaper. Det brukar vara väldigt lärorikt och ger mig personligen väldigt mycket. Det är alltid roligt att skaffa sig djupare kunskaper inom låssmedsyrket. Dessutom blir vi ständigt vidareutbildade inom olika produktområden av våra leverantörer.

Hur är arbetsklimatet på SafeTeam?

Hos oss är det en familjär stämning med högt i tak. Vi har väldigt bra samarbete mellan projektörer, butikstekniker och låstekniker. Vi har stort utbyte av varandra både yrkesmässigt och socialt.

Låssmed i låsbutik

Fredrik – Butikstekniker

 

Vill du jobba hos oss?

Vi har just nu flera lediga tjänster!
Läs mer om hur det är att jobba hos oss.

Karriär & jobb