Rökluckor erbjuder vi i Göteborg och Region Väst.

Ventilera bort farlig rök med rökluckor

Vid brand är det ofta elden man är rädd för. Men för människan är det röken som är allra farligast. Den är giftig och hindrar sikten. Vi hjälper er att förebygga brandolyckor genom både installation och service av rökluckor.

Så fungerar brandgasventilation med rökluckor

Brandgasventilation är bland det viktigaste i en fastighets brandskydd. Det är en förutsättning för säker evakuering och snabb släckinsats. Rökluckor ska vara placerade högt upp i byggnaden. Oftast öppnas de med någon form av mekanik eller med en vajer. Sedan kan räddningskåren, med hjälp av fläktar underifrån, pressa ut röken.

Rökluckor räddar liv – förutsatt att de fungerar!

Alla rökluckor kräver regelbundet underhåll. Speciellt om de är utsatta för sträng kyla och snö, korrosiv atmosfär eller kraftig nedsmutsning. Vi hjälper er med allt från nymontage till reparation och underhåll av alla typer av rökluckor.

 

Vem är ansvarig?

Ägare eller innehavare av en fastighet eller anläggning ansvarar för att brandventilationsutrustningen fungerar. Underhåll av rökluckor ska utföras i enlighet med Lagen om skydd mot olyckor, Arbetsmiljölagen och Boverkets byggregler, vanligtvis en gång per år. Inspektionen ska dokumenteras.

Vänder du dig till oss kan du vara säker på att behörig personal tar hand om denna service av dina rökluckor.

Ett enkelt sätt att sköta underhållet av brandventilationen är genom ett serviceavtal.

vi-forebygger- brandolyckor-med-installation-och- service-av-rokluckor

Detta verkar intressant! Jag vill veta mer.

Fyll i dina kontaktuppgifter nedan så kontaktar vi dig inom kort.
Rökluckor erbjuder vi i Göteborg och Region Väst.

    • Vi sparar dina personuppgifter endast i syfte att kunna kontakta dig i detta ärende. Mer om hur vi behandlar personuppgifter kan du läsa i vår integritetspolicy.