Automatisk öppning av slagdörrar

Slagdörrsautomatik är den enklaste varianten av dörrautomatik. Flexibiliteten gör dem lämpliga för mindre butiker, hissdörrar, kontorsmiljöer och bostadshus.

Slagdörrsautomatik från SafeTeam

Det är relativt enkelt att montera och underhålla slagdörrsautomatik. Dock är det viktigt att känna till gällande skyddskrav, brandklasskrav m.m. för dörren. Det finns även regler kring tillgänglighet för rörelsehindrade som ska tas i beaktande.

Riskmedveten installation

Vi har god kännedom om regelverken. En hög riskmedvetenhet styr alltid valet av produkter. Slagdörrsautomatik måste vara anpassad för att klara ett strömbortfall, en brand eller andra driftstörningar.

Kvalificerat underhåll

Vår personal är kvalificerad för att sköta underhåll av alla typer av slagdörrsautomatik. Ett förebyggande underhåll förlänger livslängden på produkterna och säkerställer driften över tid.

Passar alla slags dörrar

En slagdörrsautomatik kan monteras på såväl nya som befintliga dörrar. Montering sker på valfri sida av dörren. Automatiken fungerar för enkla och dubbla dörrblad. Även tyngre dörrar kan styras med slagdörrsautomatik, vilket underlättar öppning och passering avsevärt.

 

Styrning och integrering

Öppning och stängning av slagdörrsautomatik kan styras på många olika sätt, t.ex. med hjälp av armbågskontakter, beröringsfria kontakter eller passersystem.

Det är också viktigt att övrig säkerhetsutrustning fungerar bra tillsammans med slagdörrsautomatiken. Lås, larm och porttelefon kan exempelvis integreras med dörrautomatiken till en samlad säkerhetslösning.

 

Slagdörrsautomatik ger bättre inomhusklimat

Montering av slagdörrsautomatik säkerställer att era dörrar hålls stängda då de ska vara det. Utöver hög säkerhet, bidrar den även till bättre inomhusklimat.

 

Slagdörrsautomatik med slussfunktion

Med hjälp av automatik kan två dörrpartier med slagdörrar kopplas samman. Vid passering öppnas en dörr i taget. En sluss skapas, som motverkar en öppning rakt ut. Den önskade inomhustemperaturen blir på så vis lättare att bevara och oönskat vinddrag undviks.

Detta verkar intressant! Jag vill veta mer.

Fyll i dina kontaktuppgifter nedan så kontaktar vi dig inom kort.

    • Vi sparar dina personuppgifter endast i syfte att kunna kontakta dig i detta ärende. Mer om hur vi behandlar personuppgifter kan du läsa i vår integritetspolicy.