Nyckelskåp med kodlås, händelselogg och nyckeltagg

Vem har vilken nyckel? Är alla nycklar återlämnade? När användes nyckeln sist? Om detta är frågor som ställs i er verksamhet är ett elektroniskt nyckelskåp med kodlås lösningen på era nyckelbekymmer.

Elektroniska nyckelskåp för personal

Det finns många verksamheter där personal får tillgång till olika nycklar. Det kan vara inom vård och hemtjänst, hos fastighetsbolag eller inom bilbranschen; bilhandlare, biluthyrare eller taxi. Även på hotell, industrier och hos polisen överlämnas nycklar varje dag. Skulle man tappa kontrollen på nycklarna riskeras både trygghet och stora ekonomiska värden. Elektroniska nyckelskåp hjälper till att hålla ordning på alla nycklar.

Slå kod eller använda nyckeltagg för att hämta ut nyckel

Med våra elektroniska nyckelskåp går det inte att hämta ut en nyckel utan att identifiera sig. Detta görs genom att personal knappar in en kod eller använder sin nyckeltagg. På detta vis ser ni som arbetsgivare direkt vem som hämtat ut vilken nyckel.

Alla händelser loggas elektroniskt i systemet. När någon öppnar skåpet, när en nyckel plockas ut, och när skåpet stängs, exempelvis.

Nyckelskåpet styr utlämning av nycklar beroende på tid på dygnet

Vi programmerar ert elektroniska nyckelskåp så att in- och utlämning är anpassad till era tider. Kanske ska det skickas en varning om inte alla nycklar är återlämnade en viss tid. Eller så krävs en ökad säkerhet efter midnatt, då både personlig kod och nyckeltagg måste användas.

Olika personer får olika behörigheter till nycklarna i skåpet

Personal med olika ansvarsområden kan få tillgång till olika nycklar. Nyckelskåpet, eller valda nycklar, kan också spärras, exempelvis då personal slutar. Däremot kanske det ska vara möjligt för alla att återlämna allas nycklar. Detta anpassar vi helt till era önskemål.

Känner sig inte personalen övervakad?

Ibland får vi frågan om personalen som ska använda nyckelskåpet inte känner sig övervakad då kontrollen blir så exakt. Men ofta är det faktiskt tvärtom. Eftersom alla händelser loggas bidrar det ju även till att personal friskrivs misstanke, då det tydligt syns i systemet vem som haft vilken nyckel och inte.

Nyckelskåp med alkolås

För firmor inom transportsektorn kan nyckelskåp vara ett alternativ till alkolås i bilar. På exempelvis åkerier eller hos taxibolag kan alkotest göras i samband med nyckeluthämtning, och alkolås behöver då inte finnas i varje bil.

Skalbart för stora som små verksamheter

Vi erbjuder alltifrån mindre elektroniska nyckelskåp till installation av stora nyckelhanteringsrum med ett flertal nyckelskåp som sammankopplats. För större verksamheter kan tillträde till hela nyckelrummet styras med ett passersystem med nyckeltagg.

Inköp av ett elektroniskt nyckelskåp med kodlås – så går det till

När vi förbereder ett nyckelhanteringssystem är vi noga med att anpassa det till era behov. Montaget utförs sedan av professionell personal på plats hos er.

För att ni sedan ska känna er helt trygga med hur skåpet fungerar genomför vi utbildning med den personal hos er som ska använda skåpet och administrera nyckelhanteringen. En tid efter installationen följer vi upp hur ni upplever er investering i högre nyckelsäkerhet.

 

Elektroniska nyckelskåp med kod och tagg

Detta verkar intressant! Jag vill veta mer om elektroniska nyckelskåp.

Fyll i dina kontaktuppgifter nedan så kontaktar vi dig inom kort.

    • Vi sparar dina personuppgifter endast i syfte att kunna kontakta dig i detta ärende. Mer om hur vi behandlar personuppgifter kan du läsa i vår integritetspolicy.