Säker öppning för besökare med porttelefon

En porttelefon ser till att er port hålls låst för obehöriga. Samtidigt välkomnas besökare. Porttelefoner finns i de flesta lägenhetshus, men också i kontorslokaler, industrilokaler och kommersiella fastigheter.

Vi erbjuder installation och service av alla slags porttelefoner för företag, kontor såväl som bostadsrätter.

Så fungerar en porttelefon

En porttelefon monteras på utsidan av en port. Den kommunicerar med en svarsapparat som finns på insidan, ofta inne i en lägenhet eller i en reception hos ett företag. Svarsapparater finns med och utan lur.

Det finns också porttelefoner där dörren öppnas med mobil eller hemtelefon. Uppringningen kan ske analogt eller via IP-telefoni.

Boenderegister i porttelefonen

Utifrån ett boenderegister väljer besökaren vem som ska ringas upp. Ofta läggs ett digitalt boenderegister in i porttelefonen och visas på en display. Det finns även enklare porttelefoner utan display. De kan ha förutbestämda snabbknappar eller kombineras med en separat namntavla.

Många dörrar i samma lösning

En porttelefon kan vara kopplad till en enda dörr, eller ingå i ett porttelefonsystem med hundratals dörrar. Kanske behöver besökaren passera flera låsta dörrar på sin väg in. Kanske finns det många alternativa entrédörrar, som alla är styrda till samma svarsenhet.

Vi anpassar alltid våra lösningar inom porttelefoni till er verklighet oavsett om ni behöver en porttelefon för ett kontor, lägenhetshus eller en porttelefon för en bostadsrätt.

Tekniker som installerar av porttelefoner | SafeTeam

 

Välj hur ni vill att er porttelefon ska ringa upp:

 • Till svarsapparat
 • Till hemtelefon
 • Till mobiltelefon

Porttelefon med kodlås

Det är vanligt att porttelefoner är utrustade med kodlås, så att de boende kan komma in genom porten utan nyckel. Har fastigheten ett elektroniskt passersystem bygger man ofta in porttelefonen i samma system. Öppning av porten kan då även ske med nyckelbrickor.

 

Porttelefon med kamera

För ökad säkerhet kan ni välja en porttelefon med kamera. Då kan ni se en bild på besökaren innan ni öppnar porten. Bilden kan visas på en svarsapparat med bildskärm. Har ni bredbandsuppkoppling till er porttelefon kan bilden visas på en dator, eller direkt i er smartphone.

 

Porttelefon – Öppna med mobilen

Vill ni ha en porttelefon som öppnas med mobilen? Då kan vi installera ett porttelefonsystem som kommunicerar trådlöst vid uppringning till en mobiltelefon. Fördelen med porttelefoner man öppnar med sin mobil är att man kan öppna porten även då man inte är hemma.

En trådlös porttelefon innebär att svarsapparaten inne i huset blir en helt vanlig mobiltelefon, som kommunicerar trådlöst med porttelefonen som är monterad på utsidan av huset. Ett sådant porttelefonsystem gör att man enkelt kan öppna upp för vänner, familj och bekanta som kommer på besök med hjälp av en app eller en knapptryckning i telefonen.

SafeTeam erbjuder porttelefoner med trådlös uppkoppling till mobiltelefoner. Vi har porttelefoner för bostadsrätter och hyreshus, såväl som kontor och andra företagslokaler.

 

Kontakta SafeTeam…

… och investera i en av våra flexibla porttelefoner för bostadsrätter, fastighetsbolag eller företag redan idag. Vi erbjuder smarta helhetslösningar där vi hjälper er hela vägen, från planering och projektering, till leverans, installation och fortsatt underhåll.

Smarta funktioner som går att få i en lösning med porttelefon

 • Bildskärm i svarsapparaten
  som visar en kamerabild på den som ringer på.
 • App för mobiltelefon
  som används för att öppna dörren med.
 • Stöd för dörrautomatik
  så att dörren inte bara låses upp av porttelefonen, utan även öppnas.
 • Svarsmeddelande i porttelefonens display till besökaren
  som exempelvis talar om vilken våning man ska till.
 • Tidsstyrning
  så att porttelefonen endast är aktiv under vissa tider.
 • Fjärradministration
  så att exempelvis ändringar i boenderegister kan göras på distans.

 

Vi erbjuder följande fabrikat av porttelefoner:

 • Aptus
 • Axema
 • Elvox
 • RCO
 • Siedle
 • ASSA

Detta verkar intressant! Jag vill veta mer.

Fyll i dina kontaktuppgifter nedan så kontaktar vi dig inom kort.

  • Vi sparar dina personuppgifter endast i syfte att kunna kontakta dig i detta ärende. Mer om hur vi behandlar personuppgifter kan du läsa i vår integritetspolicy.